tiistai 28. lokakuuta 2014

Pieniä lintuja ja oikuttelevia junia

Syysloma olisi odottamassa marraskuun alkupuolella ja silloin olisi mainio mahdollisuus lomailla jotenkin muutama päivä tuon vahvemman puoliskon kanssa. Kaupunkilomat eivät kiinnosta, luonnon lähelle olisi mukava päästä. Koira pitäisi voida ottaa mukaan. Eikä homma saisi vesittyä siihen, jos sää olisikin oikein äkäinen, kostea ja kylmä.

Enpä olekaan koskaan edes miettinyt luontolomailua syystalven aikaan. Nyt täytyy käyttää mielikuvitustaan ja rutkasti... Vinkkejä?

Juna puolestaan oli aamulla puoli tuntia myöhässä. Istumapaikat olivat asemalla varattuja, joten aika piti kuluttaa seisten. Helsingin päässä viivästystä tuli vielä tunti lisää turvalaitteistovian vuoksi. Kauheasti ei lohduttanut, vaikka tiesi, että sama kohtalo oli monella, monella muullakin. Torkkuvaunun kuulutukset kuuluivat vain käsittämättömänä resonanssipörinänä, eikä kuulutuksista saanut juurikaan selvää. Kuullakseen tilannetiedotusta piti siirtyä valoisampiin vaunuihin.

Aamun työmatka kotiovelta työhuoneeseen kesti kolme tuntia. Kun tuohon lisää vielä kotikaupungin poliitikkojen innon pistää rautatieaseman liityntäpysäköinti maksulliseksi, alkaa tämän yhtälön toimivuutta todellakin miettiä. Onneksi olen töissä julkisella sektorilla, ettei tähän lisäksi tarvitse kärsiä vielä häpeilemättömän hyvästä palkasta. Rajansa kaikella ;-)

Toissa lauantaina (sinä aurinkoisena, kauniina lauantaina) näkyi kellastuvassa lehtikuusessa vihervarpusia ja sinitiaisia :-)19 kommenttia:

 1. Tarkkoja kuvia ja hienoja värejä! Varsinkin tuossa alimmassa on niin hieno sommittelu ja taustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna!

   Kaukaa joutui kuvaamaan, mutta se ei haittaa, sillä keli ja eläimet olivat ihania :-)

   Tuossa viimeisessä kuvassa tintillä on mielestäni vähän asennetta... ;-)

   Poista
 2. Tykkään noista vihervarpuskuvista. Lehtikuusen kelta kehystää lintua kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Lehtikuusi loisti tosiaan keltaisuudellaan...

   Poista
 3. Menkää aulangolle :D toivottavasti keksitte kivan paikan lomailla ja sääkin suosisi. Lämpöä ainakin nyt riittää poikkeuksellisen paljon. Tiedä vaikka tarvitsisitte shortseja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että syyslomareissuksi Aulanko on liian lähellä ja liian arkea... ;-)

   Jospa meidän lomallamme shortsikelit olisivatkin täällä :-)

   Poista
 4. Tosi upeita kuvia olet ottanut!
  Niitä jäin oikein pitkäksi aikaa katselemaan ja ihailemaan!
  Olet sä vaan niin hyvä kuvaaja, ettei parempaa taidakkaan löytyä!
  Kiitos sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Osaatpas asetella sanasi kauniisti - kiitos niistä :-)

   Poista
 5. Ihanat kuvat, alimmainen on suosikkini.
  Ymmärrän hyvin harmistuksesi työmatkan keston suhteen... ei se paljoa lohduta jos muillakin on sama kohtalo... kolme tuntia on piiiiiitkä aika.
  Luontomatkailu... eipä ole tullut enempää harkittua. Tosin ollaan juteltu useaan kertaan Kroatian luonnonpuistoista, koska olen nähnyt sieltä kauniita kuvia mm. Krkan kansallispuistosta. Mutta siellä taitaa marraskuussa sataa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Alimmainen kuva on minunkin suosikkini. Ihan kuin tintillä olisi siinä paha päivä ;-)

   Täytyy aloittaa tuon koiran kanssa matkailu ensin vähän lyhyemmillä matkoilla (vaikka tuo niin houkuttavalta kuulostaisikin :-))

   Poista
 6. Kauniit kuvat!

  Sunnuntaina Hangossa käydessä tuli mietittyä, kuinka hyvin paikka sopii myös syyskohteeksi. Tähän aikaan vuodesta siellä näkyy ylensä joutsenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Hanko on varmaan hyvä melkein säällä kuin säällä. Erinomainen ajatus!

   Poista
 7. Jos kyse muutaman päivän retkilomasta luontoon, niin olen useasti viikonloppulomaillut ”lähistöllä” (400 km sisällä). Esim. äkkilähtönä jonnekin Metsähallituksen vuokratuvalle. Metsähallituksen vuokratuvat ovat erämaahenkisiä ja itse pidän siitä. Toisaalta olemme katsoneet yksityisiäkin vuokramökkejä keskemmältä ja idemmästä Suomea ja vähän mökin löytymisen mukaan olemme menneet. Seuraavaksi haluaisin tällaiselle parin päivän retkelle mennä Leivonmäen kansallispuistoon patikoimaan, ja yöpyminen olisi jossakin yksityisessä vuokramökissä ”siellä päin”… Metsähallituksen vuokramökit:
  http://www.luontoon.fi/tuvat/etelasuomi/Sivut/Default.aspx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinpa jo unohtanut kokonaan nuo metsähallituksen vuokratuvat... Hyvä ajatus ja täytyy ryhtyä kartoittamaan sitäkin puolta :-) Kiitos linkistä!

   Poista
 8. Noita metsähallituksen paikkoja minäkin heti mietin.
  Kivat kuvat pikkutirpasta.
  Junien myöhästyminen on niiin tuttua, kun kävin enempi töitten takia Hesassa, niin aina tärkeisiin palavereihin piti varoiksi mennä yhtä junaa aikaisemmin, oli junan hajoamis- tms vara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Tuntia aikaisemmalla junalla minäkin tavallisesti pyrin lähtemään, mutta puolentoista tunnin viivästystä ei sekään kestäisi. Vaan onneksi ei ollut minkäänlaista aamupalaveria odottamassa :-) Jotain hyvää...

   Poista
 9. Kauniita kuvia pikkuisista tirppanoista =). Ja tuo juna sekoitti tuona aamuna todella monen aamun, minä onneksi ennätin aikaisemmin siitä pois =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Minäkin olisin selvinnyt alta pois, jos juna ei olisi ollut valmiiksi myöhässä. Mutta näitä tapahtuu...

   Poista
 10. Kuvat on ainakin iloisen mielen tuovia, vaikka sinun työmatka olikin kamalan pitkä. Siinähän menee jo koko päivä matkoihin, kun takaisinkin pitää mennä. Eip käy katteeks.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)