lauantai 18. lokakuuta 2014

Alli

Aamulla piti kuvaamani kuuraa, mutta päätin nukkua ensin univelkaa pois. Pitkällä tähtäimellä unitasapaino on tärkeämpää kuin yksi kuvausaamu. Muutaman kuvan pääsin räpsäämään vielä herättyänikin, mutta vähään valoon on totuttelemista. Kuvien säätöjä pitää miettiä paremmin seuraavaa kertaa varten.

Puolen päivän aikaan menin lintutornikaverin vinkin perässä katsastamaan allia. Ja allipa löytyi. Ei niin, että olisin itse sitä tunnistanut, mutta erottuihan se lammen telkistä ja kotona tietty vielä varmistin lajimäärityksen. Ihan samanlaista kuvaa en allista löytänyt, mutta alli vaihtaa pukuaan tiuhaan, eikä mikään muu laji tuntunut täsmäävän senkään edestä.

Kävelyä tuli paljon, mutta sää oli mitä ihanin. Kuvausreissuksi aivan mainio :-) Kamera on purettu koneelle, mutta ennen päiväunia jaksoin käsitellä vain kaksi kuvaa. Se parempi käsitelty allin kuva tässä. Huomenna sadesäässä ehtii sitten käsittelemään kuvia lisää. Saas nähdä, mitä sieltä sitten löytyykään...


14 kommenttia:

 1. Näyttää olevan kovasti touhuissaan ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukelteli tämän tästä ja välillä piti rapsutellakin :-)

   Poista
 2. Jos Tiiraan on uskominen, niin lintutornilla (Hattelmalanjärvi) on aina jotain mielenkiintoista kun minä en ole siellä. Kävin torstainakin pikaisesti. Kaksi joutsenta voimisteli vastarannalla, muita lintuja ei näkynyt. Alli on tosi hauska nimi...minulla tulee ekana mieleen nimestä kyllä nuo käsivarret! :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä alli ja sen kaveri olivat Hattulan puolella.

   Lintutornilla on todella hiljaista nykyään. Joutsenperhettä käyn kerran viikossa siellä katselemassa. Onhan siellä ollut lapasorsaa, uiveloa ja haapanaa, mutta niiden kanssa ihailu onnistuu vasta näytöllä kuvia katsellessa. Ovat sen verran kaukana. Tosin sinun putkellasi nekin varmasti saisi hyvin näkyviin.

   Poista
 3. Hienoon hetkeen olet paikalle osunut. Harvinaista herkkua on nähdä sitä näillä leveysasteilla. Onneksi olkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni oli täysin riippuvainen kaverin vinkistä. Yksin en olisi läytänyt sitä kuuna päivänä. Samalla reissulla löytyi sitten muutakin, kun sinne päin suunnistin :-)

   Poista
 4. Hienosti kuvattu Alli!
  Kivasti aurinkokin antaa säteilyä kuvaan.
  Hyvää syksyn jatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Aurinko pisti parastaan tämänkin päivän edestä :-)
   Hyvää syksyn jatkoa sinullekin :-)

   Poista
 5. Onneksi olkoon allista!
  Kuva on hieno.

  VastaaPoista
 6. Komea kuva allista. Eikä siis Paasikiven Allista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Juu, meikäläisen alleista ei saisi millään näin kauniita kuvia ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)