keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Sisäilmainfoa ja ionisointia (ja orava)

Tänään ohjelmassa oli päivän verran toimintajärjestelmän koulutusta ja pari tuntia sisäilmainfoa teemana ionisointi. Koulut, päiväkodit ja monet muut kaupungin rakennukset ovat osoittautuneet sisäilmahaasteellisiksi. Väistötilat ovat loppuneet, mutta uusia oireilevia tiloja löytyy edelleen. Nyt teemana oli ionisoinnin käyttäminen sisäilman parantamiseen. Oppilaiden vanhempien tuntemukset vaihtelivat skeptisyydestä epäluuloon ja lievään toiveikkuuteen. Toivottavasti asiat sujuvat nyt edes hieman parempaan päin. Hyvää työtä ja tiedotusta on ainakin käynnissä, kiitokset siitä.

Juna oli tänään vain vähän myöhässä. Kaikki siis suhteellisen hyvin sillä rintamalla. Koira syö raksuja nykyään sopivasti liotettuina. Kaikki siis hyvin silläkin saralla.

Toissalauantain lehtikuusesta löytyi lintujen lisäksi myös orava. Kaukana, kaukana, mutta oravat ovat olleet minulla vähissä viime aikoina. Olin mahdottoman iloinen kurren havaittuani :-)
8 kommenttia:

 1. Sisäilma on aikas tärkeä asia... hienoa jos siihen on tulossa uusia mahdollisuuksia väistötilojen lisäksi. Itse olen ko. asiasta kärsinyt ja onneksi väistötilan kautta pääsin toieseen työtilaan, jossa oli hyvä olla :) Mutta harvassa paikassa on tarpeeksi tiloja joita voidaan tarvittaessa käyttää väistötilana. Ja muutenkaan asiaa ei aina oteta tarvittavalla vakavuudella.

  Kauniit kuvat kurresta. Minäkin näin meillä ensimmäisen kurren maanantaina. Kuuteen vuoteen ei ole näkynyt ensimmäistäkään, petokanta on pitänyt ilmeisesti huolen asiasta. Jäin vain ihailemaan kurren menoa, joten en saanut ikuistettua tilannetta. Mutta ehkä jokin toinen kerta. Sinun kuvasi ovat tosi onnistuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ame!

   Sisäilmaongelmat taitavat ravisuttaa suurta osaa Suomesta. Paljon on työtä edessä...

   Poista
 2. Niin, ne väistötilatkaan aina ole niin hyväilmaisia...

  Oravat on niin sympaattisia... meillä on niitä täällä kyllä, joskus ollut neljäkin samaan aikaan linnunruokintapaikalla, mutta viime keväänä näin oravaemon kuskaavan poikasta suussaan, oli kai muutto kesken. Sellaista ei kovin usein pääse näkemään! Mies oli mukana kameran kans, mutta orava piilotteli lehvästön takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on jonakin vuonna ollut oravapesue täällä (ihan tuolla välikatolla), mutta tänä kesänä oravat ovat pysyneet muualla suurimman osan ajasta. Oravan poikasten näkeminen on aina yhtä hurmaavaa :-)

   Poista
 3. Meilläkin on oravia, useita liikuu tässä pihapiirissä omenapuissa ja isoissa männyissä. Nyt ne todella kiertelevät siihen malliin, samoin linnut, että olisi syytä aloittaa ruokinta. Tuntuu, että huomauttelevat siitä, kun rapistelevat terassilla ja lintulaudoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on oravien ruokinta vielä suunnitteluasteella. Jospa niille suunnitelmille saisi tehtyä jotain viikonlopun aikana...

   Poista
 4. Vähän on jo kurella talvikarvaa. Täällä apulaisilla on jo suht paksut turkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töyhdöt korvissa ovat tuloillaan :-) Kyllä se talvi on ihan tuossa...

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)