maanantai 6. maaliskuuta 2023

Villasukkia ja vanhoja lasiesineitĂ€ 💖

Jospa aloitan tehdyillĂ€ kĂ€sitöillĂ€. 

NĂ€mĂ€ sukat olivat työkaverilleni ja ystĂ€vĂ€lleni Kirsille. Punainen Nalle-lanka on saatu KirsiltĂ€, harmaa kuviolanka jĂ€i Ă€idille tekemĂ€ni keepin langoista. KyllĂ€hĂ€n ihmisen pitÀÀ vĂ€hintÀÀn kerran vuodessa saada uudet sukat. Ja nĂ€issĂ€ kietoutuu mainiosti yhteen muutakin kuin lankaa đŸ„°.


Kaikki sukkani nÀyttÀvÀt pohjasta vÀhÀn möykkyisiltÀ, mutta se johtuu siitÀ, ettÀ ne ovat olleet kostutettuna kerÀllÀ ja taitos on venyttÀnyt niitÀ vÀliaikaisesti juuri tuosta kohdasta. Muutaman kÀyttökerran jÀlkeen ne nÀyttÀvÀt jÀlleen normaaleilta.


Miesten sukkavarasto (tavallisesti sisÀltÀÀ yhden parin miesten sukkia) tyhjeni ja tilalle piti tehdÀ seuraavat jonottajat. NÀmÀkin ovat Nalle-lankaa.


NĂ€mĂ€ naisten sukat ovat ripelankasukat. NĂ€issĂ€ tein raitojen vaihtumiskohdan aiempaa kauniimmin, sillĂ€ olin löytĂ€nyt hienon opetusvideon. KyllĂ€ tĂ€mĂ€ tĂ€stĂ€ 👍. NĂ€mĂ€ sukat jÀÀvĂ€t myös omaan varastoon.





Kuvasin jokin aika sitten vanhempien kotoa löytyneet lasiesineet ulkona hyvĂ€ssĂ€ valossa. Lumi oli myös mukava lisĂ€elementti. Kuvaaminen oli erityisen mukavaa, sillĂ€ pidĂ€n nĂ€istĂ€ kaikista kuvattavista todella paljon. Kauniita minun mielestĂ€ni 💖.


Trumpettilasit kulkevat mehulasien nimikkeellÀ. Niiden suunnittelija on Kaj Franck. Aikakausi lienee -50-60-lukua. Samainen suunnittelija on myös Scandia-aterimien takana.




NĂ€itĂ€ laseja sain jĂ€ljittÀÀ uudelleen todella hartaasti. Ja sitten en löytĂ€nytkÀÀn tietoa enÀÀ mistÀÀn. Kaikki löydetty tieto kannattaa siis dokumentoida ja tallettaa tarkoin, ettei joudu uudelleen harhailemaan tiedottomuuden sumussa 😠. NĂ€mĂ€ ovat Erkki Vesannon designia. Muistan nĂ€mĂ€ lapsuudestani.





Samoin tĂ€mĂ€ kannu on Erkki Vesannon kĂ€sialaa. Kannu on ollut tuotannossa vuosina 1956-1969. Kannun korkeus on 28 cm. Se on upea 😍.









Olen tullut siihen lopputulemaan, ettÀ elÀmÀn ruuhkat eivÀt rauhoitu, jollei niille tee itse voimakasta rajausta. Olen odottanut kauan, mutta tahti vain kiihtyy. Nyt on ihan pakko opetella kieltÀytymÀÀn asioista yhÀ useammin ja yhÀ herkemmin. Mieli tarvitsee ihanien aktiviteettien lisÀksi myös laskeutumisaikaa. Ilman sitÀ toimin kuin puurokattilassa paikkaansa etsivÀ manteli.

Rauhoittumisen hetkiĂ€ siis jokaiseen pĂ€ivÀÀn. EnemmĂ€n taukoja on enemmĂ€n oivalluksia. Annetaan alitajunnallekin aikaa 👍

17 kommenttia:

  1. Ihania villasukkia, kauniita astioita ja erityisen viisaita ajatuksia <3

    VastaaPoista
  2. HyödyllistÀ on lukea kokeneempien kutojien ohjeita, sen olen itsekin huomannut. Ihana kokonaisuus tuo lasikannu ja lasit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Kokemuksista (omista ja muiden) oppiminen on viisauden alkua 👍

      Poista
  3. Sinulla on niin jĂ€rjettömĂ€n tasainen kĂ€denjĂ€lki, ihailen ja arvostan! ♥
    Kauniit kuvat kauniista astioista. Ja hauska tuo vertaus manteliin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta 💖

      MinĂ€ tarvitsen juuri oikean kokoiset puikot, oikeanlaista lankaa ja riittĂ€vĂ€n pitkiĂ€ työpĂ€tkiĂ€ putkeen, jotta tasaisuutta syntyy. LĂ€heltĂ€ katsottuna sieltĂ€ löytyy kyllĂ€ kuitenkin aina suuria silmukkapersoonia, jotka haluavat kovasti erottua massasta. NiitĂ€ yritĂ€n taivutella yhteistyöhön valmiin työn kostuttamalla ja jĂ€ttĂ€mĂ€llĂ€ taitettuna pyyhkeen vĂ€liin vetĂ€ytymÀÀn. Ja sitten riittÀÀkin enÀÀ, ettĂ€ katsoo työtĂ€ riittĂ€vĂ€n kaukaa đŸ€­đŸ˜‚đŸ˜‚

      Poista
  4. Hienoja sukkia, joissa en mitÀÀn ylimÀÀrÀisiÀ muhkuroita nÀhnyt. Netti on melkoinen aarreaitta nÀissÀ kÀsityöasioissakin. Minulla on joitakin kÀsityökirjoja, mutta ongelmatilanteissa avaan tietokoneen. Parhaita neuvoja saa usein muilta kÀsityöihmisiltÀ, jotka ovat itse törmÀnneet samoihin ongelmiin.
    KyllÀpÀ on kauniita laseja. Lumessa niiden vÀrit ja muodot tulevat hyvin esiin. Trumpettilasit ja vihreÀ kannu ovat minusta erityisen kauniita.
    ElÀmÀn ruuhkat kaipaavat rauhoittumista tÀÀllÀkin. Ajatusten tulvalle kun saisi jonkun rajoittimen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Netti on nopea ja videot auttavat erityisesti moneen kertaan kelattuna uusissakin jutuissa.

      YritetÀÀn löytÀÀ rauhallisia rauhoittumisen hetkiĂ€ itsellemme pĂ€iviimme 👍

      Poista
  5. Nuo lasiesineet ovat kyllÀ kaikki niin kauniita - ja sukat myös.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos, Suvi!

    Oikein hyvÀÀ naistenpÀivÀÀ sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Onpas upeita lasiastioita! KyllÀ kaunis on vain kaunista:) Ja hienoja sukkia olet tehnyt! Työkaverillesi tekemissÀ sukissa on ihanan yksinkertainen kuvio, mutta todella vaikuttava. Tuli mieleen sanoistasi oma aika ennen sairastumista; enpÀ osannut minÀkÀÀn hellittÀÀ, kaikkea oli ja paljon. Nyt on aikaa antaa luovuuden kukkia.

    VastaaPoista
  8. Todella upeita lasiastioita. Lumessa ne vaan paranee. Upeita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      TykkÀÀn noista itsekin kovasti, vaikka ovatkin hieman epĂ€kĂ€ytĂ€nnöllisen kokoisia đŸ€”.

      Poista

Kiitos kommentistasi!